Over mij

Mijn eigen reis

Op jonge leeftijd werk ik geconfronteerd met met verschillende vormen van verlies, zoals een aangezichtsverlamming op mijn zesde, die ontstond na een operatieve ingreep. Deze traumatische gebeurtenis had enorme impact. Verlies en rouw bleken belangrijke thema’s in mijn leven. Thuis had ik niet geleerd hiermee om te gaan, emoties werden gezien als lastig. Op mijn twintigste liep ik dan ook genadeloos vast. Emoties doorvoelen in plaats van wegdrukken bleek de enige manier om verder te komen, oftewel ’the way out, is the way in’. Mijn lichaam blijkt daarbij steeds de juiste ingang.

Lichaamswerk, yoga, massage, meditatie en dans zijn vanaf mijn 20e mijn weg. Later zijn daar natuurlijke voeding, kruiden en plantmedicijnen bij gekomen.

Nu is de tijd aangebroken dat ik mijn ervaring en kennis mag delen met anderen en mag doen waar ik het meest blij van word: mensen ondersteunen in hun groeiproces. Uit eigen ervaring weet ik dat stralen vanuit jouw unieke pracht en kracht ook mogelijk is als je beschadigd bent door trauma. Of dat trauma nu van binnen of van buiten zit.

Als je na mijn verhaal nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor je kan betekenen, bekijk dan mijn aanbod

Mijn achtergrond

Mijn wieg stond in Brussel (1969). Tijdens mijn jeugd ben ik vaak verhuisd en woonde ik onder andere op Curaçao en in Londen. Na het VWO ging ik Nederlands Recht studeren in Maastricht. Ik behaalde mijn propedeuse en maakte de switch naar Vrij Doctoraal Letteren in Nijmegen en combineerde dat met vakken vanuit de sociale wetenschappen.

Na mijn afstuderen maakte ik een reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië, waarbij met name de schoonheid en ongereptheid van de natuur in Nieuw-Zeeland diepe indruk op mij maakte. Terug in Nederland werkte ik als freelance vertaler en ondertitelaar Engels-Nederlands. Op een gegeven moment voelde ik de behoefte om meer betekenen voor de wereld. Ik richtte Stichting Eigen Gezicht op, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een gelaatsafwijking. Vijf jaar lang was ik woordvoerder, fondsenwerver en coordinator en organiseerde ik talloze workshops en events voor onze doelgroep.

Helaas stopte mijn werkt bij de stichting. Ik ging verder als zelfstandig communicatieprofessional voor verschillende opdrachtgevers via mijn onderneming smoelcommunicatie. Sinds een aantal jaren combineer ik dit met het werken met mensen in 1-1 sessies en ceremonies.

Opleidingen

 • Nederlands Recht, Universiteit Maastricht
 • Vrij Doctoraal Letteren, Katholieke Universiteit Nijmegen
 • Opleidingskunde, HAN
 • Rebalancing Opleiding tot lichaamsgericht therapeut

Trainingen

 • NLP Practitioner
 • Mindfulness (MBSR)
 • B-School, Marie Forleo
 • Self Partnership, Olivia Bryant
 • Sjamanistische Jaartraining, Riet van Rooij
 • Progressive & Advanced Retreat, Joe Dispenza
 • Songleader training, Lisa Littlebird
 • The Sacred Path, jaartraject bij Yama Voorhorst
 • Trauma Informed Plant Medicine, Atira Tan
 • Practitioner Training, Jonathan Robinson, Psychedelic Society

Logo

Voor het logo van mijn praktijk heb ik gekozen voor het blad van de gingko biloba, ook wel Chinese tempelboom genoemd. Deze prachtige bomen worden gezien als levend fossiel omdat ze miljoenen jaren hebben overleefd. Ze trotseerden zelfs atoombomaanvallen, wat hun buitengewone veerkracht benadrukt. Het gingko blad herinnert ons aan onze eigen innerlijke kracht en weerbaarheid, en aan het vermogen van de natuur om te gedijen, ondanks de moeilijkste omstandigheden.

De gingko symboliseert behalve veerkracht ook hoop, vrede, liefde, magie, tijdloosheid en een lang leven. Het blad, dat tweelobbig is, wordt geassocieerd met dualiteit, een concept dat de vrouwelijke en mannelijke aspecten van alle levende wezens erkent en vaak wordt uitgedrukt als yin en yang.

Tot slot wordt de gingko in de traditionele Chinese geneeskunde al meer dan 5.000 jaar gebruikt. Het ondersteunt de circulatie in het lichaam en is gunstig voor de hersenfunctie.